“Indlægget indeholder reklamelinks”
reklamelinks er markeret med *

Link til bog: HER*

Da Hannah var 4 1/2 måned begyndte vi at give hende grød da hun har refluks (ikke silent, så hun er ikke generet af det, kun os!) for, at hun kunne holde bedre på maden og sove lidt tungere om natten. Da hun ind til videre kun får et måltid om dagen, da vi starter langsomt op, er det meget lidt man kan mærke forskel men hvis hun lige har spist grød og på et tidspunkt skal ned for at lægge på maven, er det minimalt hvad der kommer op. Før vi begyndte at give grød kom mælken op selv 1 eller 2 efter hun havde spist og nu er det mere det glas vand hun får / den afsluttende mælk, men selve grøden bliver forholdsvis nede. Angående søvnen synes jeg det er svært at sige, da der har været et tigerspring og en sygdom men nu når hun bliver 5 måneder på fredag begynder vi at give 2 måltider om dagen. Ind til videre har det været frokost, så maven ikke skulle arbejde på det hele natten og hun er fint kommet af med hvad hun nu skulle, så nu bliver det altså snart også aftensmad. Det kan være svært at overskue hvad man må give når de kun er 4 måneder og hvad man efterfølgende skal begynde at lave når de bliver ældre og i hvor store mængder. Det er lidt forskelligt hvad nettet siger men det er næsten det samme, blot skrevet anderledes og opskrifterne ændrer sig også meget. Jeg har haft brug for at følge en ting, om det så er en hjemmeside eller en bog har været lige meget, men da jeg virkelig havde hørt godt om Aarstidernes babymad bog – små portioner til små personer, blev det den som vi tager udgangspunkt i herhjemme. Den er rigtig god da den er en masse kloge ord bag måltiderne og en viden i forhold til, hvad de skal have de forskellige måneder når de vokser. Jeg følger ikke en opskrift slavisk da jeg tit lige selv tilføjer lidt og bruger også mælkeerstatning til at tynde grøden/mosen en smule ud. Jeg bruger frugt topping fra Ellas Kitchen og ellers har jeg lavet en hjemmelavet pæremos ind til videre. En af Hannahs livretter herhjemme er hirsegrød og kartoffelmos og jeg tænkte jeg derfor ville dele disse to opskrifter fra bogen.

Hirsegrød

1/2 dl hirseflager

1 1/2 dl vand

1 tsk smør med top eller olie

Så er det blot at varme grøden op og derefter tilsætte smørklatten når den er kogt ind (der går cirka 5 min til den tykner). Jeg tilsætter derefter lidt modermælkserstatning og frugtmos

Kartoffel-broccolimos

300 g kartofler

50 g pære

150 g broccolibuketter

1 spsk olivenolie

1 tsk smør

Lidt cintronsaft

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Skræl pæren, skær den ud i kvarte og skær kernehuset fra. Kom kartofler og pære i en gryde, dæk det med kogende vand og lad det koge i 15 min. Rens og snit broccolibukketerne og kom det ned i gryden kartoflerne og pæren og lad det koge sammen i ca. 4 min. Hæld vandet fra og gem det. Tilsæt olie og smør og mos med en gaffel. Jeg vil stavblende her men mosen er god til at lære baby at tygge, som der også står i bogen, da den er lidt grov i konsistensen. Så der går ikke lang tid inden jeg blot moser med en gaffel. Man kan evt. tilsætte vandet fra gryden hvis mosen er for fast. Smag til med få dråber citronsaft.

(På billedet får Hannah gulerod, kartoffel og forårsløg i en mos)

De har så mange kreative og gode opskrifter i bogen som man ikke lige ellers støder op og der er ikke den mos de ikke har tænkt på til baby, alt fra ratatouille til supergrød og blåbærmos med mandler. Når Hannah om en måned bliver et halvt år og skal begynde at have kød (!!) er der virkelig mange gode opskrifter som man ikke lige selv ville have tænkt på. Når jeg laver en portion plejer jeg at lave den dobbelt så jeg kan fryse noget ned i nogen bægere (som også kan gå i mikroen, link HER).

Er der nogen af jer som også bruger denne bog, eller hvor finder I inspiration fra?

Tags: , , ,