Det er på sin plads med endnu et af disse indlæg  (Læs det første her og det andet her). Man kan være nok så forberedt og have gjort sig en masse tanker og forestillinger, og alligevel blive fuldstændig overrasket.

 1. Tigerspring. De er der konstant og kan vare over flere UGER. Jeg havde aldrig hørt om det mens jeg var gravid og da vi gik igennem det første var der en der beskrev det til punkt og prikke inde på Facebook, om hvordan hendes baby var. Det var som om hun beskrev Hannah og jeg fandt hurtig ud af, at babyer reagerer ret ens i disse spring og det er rart at vide det blot er for en periode, når man pludselig ikke kan putte ens baby om aftenen.
 2. Dårlig samvittighed. Den er i baghovedet tit og plager mit indre uanset hvad jeg gør. Stimulerer jeg hende nu nok, ej det var også synd hun brokkede sig lidt inden hun faldt i søvn, mon jeg skulle have taget hende op, holder jeg hende nok, laver vi nok ting, laver vi for mange ting osv. Det er lidt træls man ikke kan hvile lidt mere i sig selv, slappe lidt mere af og ikke sammenligne med alle andre.
 3. Humørsvigninger. Hannah har masser af dem og hele dagen. Det ene sekund kan hun grine helt ustyrligt det næste begynder hun at græde. Jeg er tit nødt til at minde mig selv på, at det er den eneste måde hun kan finde ud af at kommunikere på.
 4. Gråd. Man kan virkelig høre forskel på ens baby gråd. Sult, kedsomhed, TRÆTHED eller tryghed. Dog skærer den ikke lige så meget i mig som til at starte med. Jeg kunne overhovedet ikke være i mig selv når hun begyndte at græde, nu ved jeg dog som regel hvad der skal til og tager det lidt mere i stiv arm.
 5. Hvor hurtig man tænker på baby nummer 2. Selvom jeg overhovedet ikke er klar til det og jeg ikke kan overskue tanken om at være gravid igen (selvom jeg havde en nem graviditet) og tanken om hvor hårdt det må være at have 2 små børn på en gang, så elsker vi at snakke om lillebror eller lillesøster. Spøjst.
 6. Hvor hurtig jeg kan indtage et måltid. Det er ikke noget med at lave en pæn insta-mad mere, det skal være hurtig, mættende og effektivt. Mit toast indtag er ret stort disse dage.
 7. Weekender. Jeg troede ikke man kunne mærke forskel på hverdag og weekend når man var på barsel. Løgn. Det kan man! Der er ens mand hjemme og så er han på baby-duty og man kan sove lidt længe. Det er så rart.
 8. Hvor uroligt ens baby sover om natten. Som I ved svøber vi Hannah da hun basker total med kroppen ellers. Når hun er svøbt falder hun hurtig ned og sover videre. Det overrasker mig at hun stadig finder tryghed i det og hun sover dårligt hvis vi ikke gør det – men hvor længe bliver man lige ved med det?
 9. Hvor hurtig ens baby forandrer sig. Jeg bemærker det overhovedet ikke indtil jeg kigger på billeder af Hannah og pludselig ser, at hun har tabt en del hår og fået meget rundere kinder. Og generelt bare er blevet større.
 10. Hvor meget hun ligner K. Alle siger det, bogstavligt talt alle sammen. Det er sjovt hvordan de fleste babyer ligner deres far meget i begyndelsen og måske mere ligner moderen senere hen. Hannah ligner stadig K mest, det er ret sødt, hun har dog min næse og farve.
 11. Hår på ørerne. Dem har hun haft mange af, især da hun lige blev født. Jeg troede de røg af efter 1 uge, men hun har stadig få hår tilbage. Det er lidt sødt #abekat
 12. Overskuddet som pludselig er vendt tilbage, det overrasker mig og det er så dejligt. Julen kan bare komme an!
 13. 3 rene bodies ikke nødvendigvis holder til en helt dag
 14. Hvor hurtigt man smider en masse graviditets kilo, men også hvordan de sidste 4 ligesom er gået i stå.
 15. Hvor rørt jeg stadig bliver, selv efter 4 måneder og jeg er ret sikker på at det fortsætter. Så sent som idag løb tårerne ned af kinderne da hun sov som en lille engel i sin vugge. Hun så bare så smuk ud.
 16. Jeg kan ikke tåle at se/høre om børn der er kommet til skade, blevet myrdet osv. Jeg elsker at se en god krimi eller se alt muligt med mord på Netflix, men hvis det handler om noget med børn, ser jeg det ikke mere, det kan jeg simpelthen ikke.
 17. Hvor meget oppakning vi altid har med når vi skal ud af døren. Blot for at være væk et par timer. Det er ret ekstremt. Tænk lige på når vi skal være væk en helt måned på vores barselsferie!
 18. Hvor stolt man kan blive over de mindste ting. Den anden dag vendte Hannah sig om fra mave til ryg flere gange i streg og vi kunne ikke få armene ned igen.
 19. Hvor meget jeg pludselig elsker at handle ind. Alene. Også selvom jeg skal bære alle indkøbsposerne selv. Det er stadig mig-tid!
 20. Slyngevuggen. Den overrasker på alle punket og lever op til alle forventningerne. Den har faktisk ændret mit liv 😉
Tags: , , , , , , ,