Jeg tænkte det var på tide med endnu et indlæg om ting der har overrasket mig efter Hannah er kommet til verden (læs det første lige her). Man kan være nok så forberedt og have gjort sig en masse tanker og forestillinger og alligevel blive fuldstændig overrasket.

 1. Søvn. Det fylder en del. Hvornår hun skal have den næste lur, mon vi kan lægge hende ned uden at hun vågner, hvordan natten forløber sig osv. Det er simpelthen kommet bag på mig hvor kronisk træt man er selvom man har haft en god nat.
 2. Vaner. Sundhedsplejersken fokuserer meget på det. Det gør alle andre også. Efter 3 måneder begynder man åbenbart lige så stille at kunne give dem dårlige vaner og især i forhold til søvn. Det har overrasket mig meget hvor svært det kan være. Jeg troede sgu bare man lagde en baby ned også sov den, men nej. Det er så det vi arbejder på nu.
 3. Barnevognen. Jeg troede alle babyer elskede at være i den. Hannah gider ikke. Hvis hun endelig gør, skal den køre konstant. Det er også noget vi skal arbejde på, at hendes lure skal foregå i den. Imens den står stille. Og man skal tro på at det lykkes ellers gør det ikke. Suk.
 4. Tryghed. Vi har en baby der søger det meget. Derfor er det bedst at sove på os og i sengen sammen med mor og far. Det der overrasker mig er, at vi lidt elsker og hader det på samme tid.
 5. Gylp. Det er seriøst overalt. Nogen gange undrer det mig om hun overhovedet har fået noget mad ned igennem systemet, men hun tager da på som hun skal.
 6. Gråd. Det skærer i mig. Jeg kan overhovedet ikke føre en samtale hvis hun begynder at sige de mindste lyde og K har hende. Og hvis hun virkelig græder meget og højt gør det fysisk ondt.
 7. Amning. Jeg vidste godt det kunne være vanskeligt men selv når det kører er det bare hårdt. Det har overrasket mig hvor meget det kræver af en. P.S er jeg den eneste der skal tisse hver gang jeg ammer?
 8. Mad. Det får jeg ikke rigtig noget af i løbet af dagen og det skal jeg! Ellers producerer man pludselig ikke nok mælk.
 9. Eller væske for den sags skyld.
 10. I forlængelse af punkt nummer 8 og 9 er jeg generelt bare overrasket over hvor lidt tid man virkelig har til selv og hvilke fornøjelse det er pludselig at gå ned at handle ind alene eller rydde op i køkkenet imens manden har baby.
 11. Det er virkelig kommet bag på mig at det er ret kedeligt at være på barsel. Det kan sagtens være hyggeligt og der er skam nogen gode fordele, at man jo selvfølgelig er sammen med sin baby, men tit ville jeg ønske det var mig der tog på arbejde og det har virkelig overrasket mig!
 12. Folk der er overskuds agtige med projekter og lækker morgenmad under barslen er helt sikkert fordi de er 2 og så er det pludselig nemt at være på barsel. Det er det bedste når K har barsel hist og her, så er det nemlig det man havde troet barslen ville være. Fyldt med lækker morgenmad og overskud!
 13. Parforholdet. Det bliver altså ikke plejet så meget for tiden. Det er vildt hvis der overhovedet er tid til lidt kys. Men når det så sker er det næsten endnu mere magisk end før, da man fandt tid til det! Heldigvis er det vel for en periode…. Ikke?
 14. Da vi så havde tid til at pleje parforholdet lidt og var ude at spise, bare K og jeg, lavede vi ikke andet end at snakke om baby. Og så billeder og videoer på min telefon. Vi skyndte os endda hjem da vi var bange for, at hun måske savnede os. Det gjorde hun ikke, det var os der savnede hende!
 15. Man køber lige så mange ting til baby efter ankomsten som under graviditeten.
 16. Ens syn på ting har ændret sig meget. Pludselig er meget ret ligegyldigt for nu er man altså mor og det er ligesom det der betyder noget.
 17. Mødregruppen. Det giver virkelig noget og hjælper virkelig at sidde og klage over det hele over et stykke kage.
 18. Hannah. Hvor mega smuk hun er. Og nuttet. Jeg fatter det slet ikke.
 19. Det har overrasket mig meget, at man kan elske noget så højt. Det er en kærlighed man ikke kender til, før man har fået et barn.
 20. Jeg kan ikke finde på et punkt nummer 20 men det får mig til at tænke på, hvor blank i hovedet man er efter babys ankomst.