CANON SELPHY CP1300

in Tip, 20. juni 2018

Printer HER Fotopapir HER

Vi har længe gået med tanken om at få et polaroid kamera, faktisk allerede inden brylluppet som en del af gæstebogen men vi endte istedet med at lave bordkort som bestod af polaroid billeder af gæsterne som vi bestilte online. Vi overvejede også at leje nogen som kunne være på bordene til brylluppet, men endte istedet med at bestille en photobooth fra Myselfie.dk. Ideen om et polaroid kamera kunne vi begge godt lide i forhold til at den printer billedet ud med det samme, noget man ellers aldrig får gjort. Tanken blev endnu mere kraftig i forhold til lille pigens ankomst. Min svigerinde havde lige født og på hospitalet havde de allerdede en bunke polaroid fotos, mega hyggeligt og rigtig fint istedet, for at man tager en masse billeder som ingen aldrig ser og som man glemmer. Vi har utrolig mange billeder på vores ekstern harddisk, både fra vores telefoner og kamera og vi ser dem aldrig igennem. Det eneste fotoalbum vi er ved at lave er fra vores bryllup, da jeg vidste jeg så gerne ville kunne vise det til gæster m.m og kigge i det selv uden at have computeren fremme, det er altså bare ikke helt det samme 🙂 Ulempen ved et polaroid kamera er, at det kræver utrolig meget lys, billederne er i dårlig kvalitet (uanset model, for at give det der autentiske look) og det koster en del pr. foto. Det var egentlig ikke fordi vi brændte for det retro i at have et polaroid kamera, men mere det smarte i at få et billede ud med det samme. Vi søgte lidt rundt på nettet for at kigge på almindelige store printere, men jeg synes de er for store og grimme og det mister lidt fidusen i at den skal være lille og praktisk og man faktisk kan tage den med på farten. Jeg kom i tanke om at min kollega havde fået en lille HP printer til hendes iPhone, bare til sådan nogen små hygge billeder til kalenderen, men vi ønskede dog at det skulle være en god kvalitet. I forhold til bryllupsbilleder osv. vil vi helt sikkert gå til en fotoforretning da kvaliteten altid vil være bedst der, men de små hverdagsbilleder synes jeg det er fint at det måske ikke er  i en 100% kvalitet men det må godt være deroppe af alligevel. Efter at have læst anmeldelser om en masse små printere overvejede vi kraftigt en HP Sprocket, men folk kritiserede kvaliteten i forhold til pris. En dag gik vi tilfældigt ind i en Photo Care som fortalte os som Canon Selphy printeren, en vi ikke havde stødt på. Der er både modellen CP1200 og 1300 og der skulle ikke være den store forskel, men CP 1300 var sat ned hele juni måned til 1000 kroner. Anmeldelserne var virkelig gode og sælgeren var meget positiv over den. Det smarte  ved denne er, at du kan få billederne ud i en almindelig foto størrelse (den er også større end HP Sprocket) men du kan derudover også vælge at du vil have polarid billeder – dvs. 2 billeder på en foto side, eller helt ned i små pas fotos så du kan have 6 små billeder på en side. Vi endte med at finde den til 900 kroner på nettet, og også fotopapiret samt blæk patron som man køber samlet i en pakke. Du skal ikke tænke på hvor længe patronen rækker, da det er lavet på den måde at det passer til det antal papir der er med i pakken. Der er 108 stk fotopapir i en pakke og i Photo Care koster det 400 kroner men vi fandt det til omkring 280 kroner på nettet, så hvert billede koster kun 2,5 krone og mindre hvis du gerne vil have dem i polaroid størrelse.

Man kan printe direkte fra sin iPhone og computer. Hvis man skal have billederne i andre formater end den standard skal man smide dem over på et USB og putte det USB stik direkte ind i printeren og vælge det derfra. Derudover følger der også en app med der er ekstra funktioner.

Billederne kommer ud i den fineste kvalitet og det er simpelthen så smart. Istedet for at købe en “Barnets Bog” som er lavet på forhånd med ting man skal fylde ud, vil jeg købe en blank bog og selv lave en med masse af billeder og hyggestunder, da jeg synes det er lidt mere personligt og der godt kan være lidt nogen fjollede ting man skal udfylde i dem man køber 🙂 Jeg har også købt et helt nyt fotoalbum på et loppemarked som jeg vil begynde at fylde ud med dejlige minder. Nu er det ikke fordi jeg tænker at man skal have hylder fyldt med fotoalbums man aldrig åbner, men mere med de øjeblikke man ikke ønsker skal gå tabt i den digitale verden 🙂