Et af de sværeste baby-køb var helt sikkert at købe en barnevogn. For det første er det her man bruger rigtig mange penge og i forhold til ens behov vil man virkelig gerne vælge den rigtige. Vi synes begge det virkede så kringlet og alle har forskellige holdninger og meninger, men jeg vil sige til alle at man skal tage ud og undersøge det selv, da vi ikke er endt med en af de mange vi fik anbefalet. For at gøre processen så smertefuld som muligt, havde vi inden vi tog ud for at kigge på en barnevogn lavet nogle ønsker/krav som var følgende:

  • Ikke for stor / men heller ikke for lille
  • Skal passe til “by-livet”
  • Kombi-vogn vil være at foretrække
  • Pris – ikke for dyr (høhø, dette var K’s punkt)
  • Drejehjul (selvfølgelig!)
  • Størrelsen i forhold til vores bil (vi har en Opel Corsa)

Den første sælger vi snakkede med i Baby Sam var meget insisterende på, at det skulle være en stor Emmaljunga vi skulle have. “Vil I ikke gerne have at jeres barn skal sove udenfor i flere år?!” lød det meget undrende fra hende da jeg satte spørgsmålstegn på størrelsen ved den. Vi grinte simpelthen så meget da jeg gik rundt med den fordi den var så stor i forhold til mig. Den var fin nok at gå med ja, men som jeg også sagde til damen kunne jeg bare ikke se at det ville gå godt når jeg skulle ned af de små gader i byen, igennem Bruuns Galleri eller stige på bussen med sådan en kæmpe vogn. Hun mente dog at de fleste inde i byen købte den store og ikke Emmaljunga kombivognen som jo har et meget mindre liggemål. Vi sagde pænt tak for hjælpen og skyndte os ud derfra og gik i stedet hen til Ønskebørn for at høre hvad de havde af forslag. Det at man møder den rigtige sælger gør jo også meget og det var ham vi fik fat i må man sige. Han spurgte ind til hvor vi boede og hvilke tanker vi havde gjort os. Jeg sagde meget overbevist at vi ville have Emmaljunga kombivognen i lounge udgaven (for jeg gad ærligt talt ikke mere). Vi kiggede på den og han fortalte om den og alle de gode ting der er ved den, hvor han så sluttede af med at sige “Jeg synes altså I skal overveje en Cybex”. De havde lige fået en helt ny model ind, som vist nok kun bliver solgt hos dem, en Cybex Balios S (klapvogn, link HER) hvor man kombinerer den med babyliften Cybex Cot S (link HER). Det der i sidste ende solgte os på denne løsning var, at vi også skulle købe en autostol og de kan åbenbart nærmest koste det samme som en barnevogn. Cybex har lavet en prisvindende autostol, som har en pris alle kan være på, derfor ser man også mange have denne (link HER). Det smarte er at man kan klikke autostolen på vores barnevognsstel, hvis man nu ikke ønsker at tage baby ud. Vi var vilde med ideen om 3-i-1 og prisen ville være det samme som hvis vi købte en Emmaljunga (endda meget mindre). Jeg synes det var rart at møde en sælger som var ærlig, da han ville få meget mere provision hvis han blot have solgt den Emmaljunga jeg nu mente vi skulle have til os. Selvom liggemålet kun rækker til omkring 6 måneder på vores Cybex mente han at man målte efter “større” babyer og at den sagtens vil kunne bruges til omkring 8 måneder. Nu er vi også ret sikre på, at vores lille pige nok ikke bliver så stor, så vi regnede os frem til at hun vil kunne bruge den til start forår hvor vi derefter laver den om til klapvogn som også kan ligges helt ned. Når den tid kommer køber vi en brugt barnevogn som vi kan have ude i gården / henne ved dagplejen eller vuggestuen, så hun selvfølgelig stadig kan sove udenfor i nogen år 😉

 

Når det kommer til en barnevogn er det jo alt efter ens behov og hvad man selv ønsker. Man kan sagtens have en stor barnevogn inde i byen, jeg har set masser gå rundt med en, men denne Cybex passer virkelig godt til os også er den bare så fin. Vi valgte den i farven “Manhatten grey” og fik den jo som sagt hjem i mandags. Udover klapvognen, babylift og autostol (+ base) tilkøbte vi en kopholder (selvfølgelig) og et regn og mygge slag.

Hvilke barnevogn endte I med i forhold til jeres behov? 🙂

Tags: , , , ,