En af de ting jeg brugte mest tid på op til brylluppet var nok at pinne billeder på Pinterest og finde inspiration til pynt. Man kan i dyre domme finde mange hjemmesider i Danmark som har købt pynt fra Kina og som derefter sælger det videre meget dyrere. Derfor brugte jeg siderne som inspiration og søgte det selv frem på eBay og sparede virkelig mange penge på denne måde. Jeg sørgede for ikke at gå over de 80 kroner (da der ellers kommer told på) og fandt sælgere som tilbød gratis international fragt. Dvs. jeg købte pynt af MANGE omgange 😉

Da jeg jo arbejdede i JYSK på hovedkontoret i indkøb, havde jeg nogle klart fordele i forhold til pynt. Jeg havde mulighed for at købe det til billige penge både i butik med også til vores kældersalg hvor alle vores prøver ryger ned. Alt fra ting der ikke kommer i produktion til ting som gør. Dernede fandt jeg blandt andet vaser og lysestager til alle bordene (de findes også i butik). Jeg valgte 3 forskellige farver af lysestagerne til hvert bord da det gav et rigtig fint udtryk. Jeg mindes vi havde omkring 12 borde. Derudover havde vi et blok lys på hvert bord med en lille guldtallerken under. Blomsterne købte jeg dagen inden af ham manden som står og råber på strøget og satte dem selv sammen. Vi havde en masse flagranker hængende langs teltet som jeg havde fundet i Søstrene Grene. Lyskæderne  som hang hele vejen rundt var en del af vores pakke fra ABC teltudlejning.

Vi havde også købt en del papirs lanterne fra eBay. Jeg aner ikke hvor mange, men vi købte både store, små og mellem størrelser i pastel farver og hang dem overalt i teltet. Vores telt var 185 kvadratmeter så der skulle en del til.

Udover lanterne havde vi købt nogen papirs luftballoner fra eBay som hængte rundt omkring i haven.

Jeg vidste at vi skulle have disse store lemonade beholdere men de kan godt være rigtig dyre. De skulle også være forholdvis store, da vi havde omkring 90 gæster. Til sidst fandt vi nogen i Søstrene Grene, som var billige i forhold til det vi havde set (omkring 80 kroner pr. stk). Vi købte 4 og har solgt en af dem, men beholder ihvertfald 2 da de er gode at have til fester. Kopperne skulle være lidt i den franske stil og passe til lemonade, dem fandt jeg også på eBay. Bakkerne og pindende som vi kom i pindemadderne købte vi i Metro.

Til gavebordet havde jeg fundet en lyskasse fra JYSK, den kan kun svagt anes på billedet da den er gemt væk af alle gaverne 😉 Der havde vi skrevet “Skou Bedoya Gavebord”

Til bryllupskagen havde jeg fundet et lille skilt fra eBay hvor der stod “Love” på. Det kostede ingenting og pyntede simpelthen så fint på kagen. Derudover havde jeg købt et lille skilt fra Søstrene Grene til min venindes kage hvor der stod “Just Married”. Det er så fint med de enkelte detaljer, det giver lige prikken over i’et.

Til en havefest skal der selvfølgelig være trillebører fyldt op med drikkevarer, så vi havde lånt 2 stk af familie, og fyldt dem med is, sodavand og øl. Vores 2 hjælpepiger fyldte det op undervejs og det fungerede rigtig godt!

Til festen var det vigtig for os at det ikke skulle blive kedeligt og at man skulle sidde ned en helt dag og lytte til taler og blot snakke. Vi var begge enige om havespil og havde endda også regnslag og paraplyer hvis nu regnen skulle komme, men folk stadig gerne ville spille ølbowling eller kongespil. Vi havde lavet små skilte ud af træ og sat de forskellige spil op ud over hele haven (som var kæmpe stor). Vi havde både kongespil, væltespil (dåser), petanque, kæmpe kaste gris og fodbold. Det var så skønt at se alle gæsterne bruge det, hygge sig og grine. Jeg husker et øjeblik hvor K og jeg smilede til hinanden og så ud på gæsterne og vi begge vidste lige hvad hinanden tænkte.

Til slikbuffetten købte vi en masse bægere i Søstrene Grene, både de store til Popcorn og de mellem og små til slik. De fungerede rigtig godt og folk fyldte dem med godter. Dagen efter fungerede de også som en lille “party favor” til de overnattende gæster som fyldte et bæger til turen hjem.

Vores program havde vi lavet på en palle som vi havde fundet til storskrald, de kan ellers godt være lidt dyre, så det var rigtig heldigt. Vi synes at det ville være rart som gæst at vide hvad der skulle ske og hvornår maden skulle serveres. Da vi også havde valgt at lave underholdning, var det et godt hint til gæsterne at der skulle ske noget og indtil da gik folk straks igang med at spille havespil og hygge sig. De små lys er også fra JYSK og de hang rundt omkring ned fra træerne med LED-lys i sig, som vi havde købt fra eBay. Lanternerne var der en del af, da jeg havde lagt til side fra kældersalg i et helt år. Det så virkelig godt ud og pyntede hele stedet. Jeg tror måske vi havde 50 stk. I dem var der både store LED-bloklys fra eBay og almindelige.

Rundt omkring i haven og ved søen havde vi stillet træspande fyldt på blomster og lanterne som kunne oplyse det om aftenen. Vi havde derudover (som nævnt) lyskæder i teltet men også ude i haven på diverse buske osv. Der er ikke blevet taget så mange billeder af alle lanterne og de små lys som hang ned fra træerne, men det så simpelthen så fint ud da mørket faldt på med de små lys rundt omkring.

Vi havde også valgt at købe en masse ekstra “props” fra eBay til vores photobooth som vi havde lejet igennem myselfie.dk. Det var godt vi gjorde det, for det blev brugt ihærdigt af gæsterne 😉

Et af de sidste eBay køb jeg kan komme i tanke om er, de amerikanske røde kopper man ser i alle film til fester. Vi synes at det kunne være vildt sjovt at have dem som glas til drinks og det var ret fedt at se alle gæsterne gå rundt med dem 🙂

Jeg begyndte allerede at købe/samle pynt ind et år inde brylluppet og alligevel kom de sidste pakker ind af døren 1 måned før, da vi hele tiden fandt noget vi lige manglede. Der kan godt være ret lang leveringstid når man bestiller fra eBay, da de fleste ting bliver produceret og sendt fra Kina. Derudover fandt jeg som sagt en masse igennem JYSK og Søstrene Grene men havde også kig på en masse brugte ting som man kan finde på diverse bryllupsgrupper på Facebook. Ud over hvad I har kunne se på billederne var der en masse andre små ting som kan være fint at gøre til et havebryllup. Eksempelvis havde vi inde i teltet en stor kurv fyldt med tæpper, som folk kunne bruge om aftenen hvis det blev koldt og om eftermiddagen til at sidde rundt omkring på græsset.

Jeg håber at I kunne blive inspireret at indlægget. Jeg er ret stor detalje-freak når det kommer til sådan noget og mit råd er at man skal ikke gå ned på de små ting hvis det betyder noget. Jeg havde en klar idé om hvordan det skulle se ud og så endte det selvfølgelig med at blive lidt noget andet end jeg først havde forestillet mig det men heldigvis endnu bedre. Man er nødt til at give lidt slip og ikke være alt for låst omkring ens tanker og billeder man har set på nettet og gå på kompromis, men samtidig skal man også go-nuts, for det er kun en gang man bliver gift (forhåbentlig).  Selvom man sidst på aftenen, imens man pynter op dagen inden, tænker at folk nok ikke bemærker det alligevel så gør de det. Folk var så rosende og har nævnt mange gange siden at de var vilde med alle detaljerne både de store og små 🙂 Det behøves ikke at være dyrt at pynte op til sådan et bryllup og hvis man har tid kan der virkelig være penge at spare hvis man kigger på nettet.

Tags: , , , , , , , ,