Trøjen er fra Chiquelle.dk og er modtaget i gave.

Her i graviditeten er der en masse ting der virkelig er kommet bag på mig, og selv nu her hvor jeg går ind i 3. trimester kan jeg blive overrasket. Det er noget der kan være svært at sætte sig ind i eller huske, hvis man ikke selv er gravid. Jeg har ihvertfald personligt aldrig hørt helt efter når folk har snakket om det, det der har sat sig fast har kun været om folk kom til at lave en lille pølle under fødslen eller om de skulle syes bagefter, begge to ting som virker fuldstændig ligegyldigt i forhold til selve fødslen eller graviditeten i helhed 😉

  • Med det samme jeg opdagede de 2 streger på testen, var der pludselig en anden som kom før mig selv. Selvom baby er mikroskopisk på dette tidspunkt fylder den alligevel i ens tanker og alt hvad man gør lige så snart man ved den er der. Man bliver mor med det samme.
  • Bekymringer der hører med til det at blive mor. Man forstår det ikke før der er en lille baby i maven, men jeg har aldrig været så bekymret før og som jeg kan forstå bliver det kun værre og den vil være med en resten af livet, det er lidt hårdt at tænke på faktisk.
  • Hvor forfærdelig mor-verden er. Jeg har aldrig før mødt så mange holdninger, udover politik, og hvor kan det være anstrengende at høre på.  I min terminsgruppe på Facebook kan folk virkelig være hårde overfor hinanden og løfte en finger hvis man er for løs omkring det hele eller hvis man ikke er.  Det er ikke nemt at gøre andre tilfredse åbenbart, men så længe man selv er, er alt andet fuldstændig ligegyldigt.
  • At det faktisk er sjovere at shoppe til baby end til mig. Ikke det sagt at jeg ikke køber noget her i graviditeten, men det er godt nok minimalt i forhold til før. De fleste af pengene går til lille-pigen og jeg er vild med det.
  • Alle de forandringer der sker i kroppen. Ikke blot det at maven vokser, det var jeg godt klar over, men at huden pludselig bliver fuldstændig tør, blodårer/sprænginger på kroppen, grim hud efterfulgt af vanvittig pæn hud, ømhed i den nedre region konstant (åbenbart fordi baby presser på), at ens ben kan gå i fuldstændig krampe og sætte sig fast så man føler man skal dø og gør det af flere omgange så man kan mærke det i flere dage efter, ens lort der er sort pga. jernpiller, smerter i lænden, klar væske der kommer ud af brysterne når man trykker på dem og hormonerne der bare ikke er til at styre.
  • Hvor meget man går op i babys navn. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor, men man føler lidt at hvis navnet er perfekt så vil hun også være det, eller sådan noget. Navnet må ikke være for fint, for kort, for langt, for kikset, minde om en anden, rime på noget nederen osv. Det værste er folks holdninger og dem er der mange af! Det skal virkelig være mærkeligt før jeg selv ville sige noget. Fx må man godt kalde sit barn Ninja, der vil jeg nok ikke kunne holde mund 😉
  • Tiden. Den sneegler sig afsted og pludselig går det hele ALT for hurtigt. De første uger inden nakkefoldsskanningen var uudholdelige. Det var de sådan set også op til misdannelsesskanningen. Nu synes jeg tiden går lidt for hurtig og jeg føler stadig der er en masse vi skal nå inden hendes ankomst.
  • Hvor mange regler der i forhold til mad. Jeg får hovedpine af at læse om det hele og glemmer det også tit. Godt jeg har K som virkelig har styr på det, for det har jeg ikke.
  • Nogen gange kan jeg godt glemme hvad det er der egentlig foregår. Det er så hyggeligt at rende rundt med stor mave og bygge rede, men hvorfor er det nu man gør det? Gud jo, det er sgu da fordi der kommer en baby om 3 måneder!!
  • Hvor meget jeg virkelig glæder mig og hvor overrasket jeg er over at  jeg kunne blive endnu mere lykkelig, end hvad jeg allerede var <3
Tags: , , ,