OPSKRIFT: ÆBLEKAGE

in Food, 20. september 2017

Nu når vi er gået efteråret i møde, er der ikke noget bedre end æblekage. I sidste weekend var vi på fyn hvor noget af K’s familie bor. De har en kæmpe gård fyldt med æbletræer og hvet år er det en årlig tradition, at familien laver hjemmelavet æblemost. Hvis I fulgte med på Insta kunne I se hele processen. Vi brugte en hel dag og fik lavet 100 liter i alt, så folk har fået æblemost med hjem i spandevis 😉 Det kan nemlig sagtens fryse ned, så man har til hele året. Vores fryser er dog fyldt med toppen er vores bryllupskage, så hele ugen har vi kun drukket æblemost haha, det kan nemlig kun holde max 1 uge, da det jo er 100% æblemost og har ingen konserveringsmidler i. Vi fik også bunker af æbler med hjem, som jeg har blandt andet har lavet en mos ud af (med butternut squash) og idag stod den altså på æblekage. En sindssyg let opskrift og den smager så godt. Opskriften lyder således:

2 æg
200 g sukker
100 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
1 æble
En springform, Ø 20 cm
Lidt smør til formen

Topping:
3 æbler
2 spsk kanel
2 spsk sukker

Til servering:
cremefraiche blandet med lidt vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 180°. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af, og rør det derefter i æggemassen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat.

 Smør springformen, og hæld dejen i den.

Topping:
Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen. Bland kanel og sukker, og drys det over kagen i et jævnt lag.

Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter – tjek med en gaffel el.lign., at den er gennembagt. Server gerne kagen, mens den endnu er lun.  Server med cremefraiche. Velbekommen 🙂

Opskriften har taget udgangspunkt i denne med justeringer 😉