Selvom vi havde bestilt en stor bryllupskage til brylluppet, panikkede vi lidt over om der var nok til alle gæster, da bryllups kagen skulle fungerer som dessert. Vi fik så idéen med et lille kage bord hvor vi spurgte min svigerinde og min veninde (begge som er dygtige til at bage) om de ikke ville lave en kage til brylluppet. Min svigerinde lavede en, så dem der havde mælkeallergi, også kunne få noget kage. Min veninde valgte at lave en Gateu Marcel som hun før har haft stor succes med til et bryllup, så det var oplagt at hun skulle lave den. Det er en ordentlig chokolade bombe, så det er fint bare at lave én kage da man ikke tager et stort stykke og hvis den skal bruges til en kage buffet. Min veninde lavede 2 og der blev kun spist én da bryllups kagen mættede en del, så K og jeg smovsede kage hele ugen efter brylluppet 😉

(Min veninde brugte en springform på 24 cm)

Ingredienser: 

200 g sukker

200 g smør

200 g mørk chokolade (gerne 75-80%)

1 dl pasteuriserede æggeblommer

2 dl pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde:

Smør og chokolade smeltes i vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og sættes til side, til den er afkølet. Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen. Halvdelen af massen kommes i bradepande eller i ildfaste portionsglas og bages ved 175 grader i ca. 30 minutter. Den ubagte halvdel smøres på den bagte, og kagen sættes på køl i minimum 1 time, før den serveres.

Pynt evt. kagen med lidt revet chokolade og jordbær 🙂

Opskriften er fra Gastromad.dk