DSC_0341DSC_0342

En af retterne der virkelig går igen herhjemme, er vores yndlings vegetariske risotto med svampe og squash. Risotto er slet ikke så svært at lave, som mange egentlig tror. Det tager heller ikke så lang tid, som man frygter – cirka 30 – 40 min.

Du skal bruge

En klat smør

Lidt olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

3 dl risotto ris

3 dl hvidvin (vi ender altid med at bruge lidt mere, alt efter smag og vi køber altid Liebfraumilch. det er billigt og smager fantastisk i retten)

3 dl hønseboullion

200 g champignoner

1 squash (vi bruger nogen gange bare en halv)

Parmesan ost

Persille

Fremgangsmåde

Hak alt OK fint. Champignonerne skæres i skiver, jeg foretrækker at squashen bliver skåret ret fint. Løget skal steges i smør og olien, indtil de bliver klare. Derefter tilsættes hvidløg og risotto risene. Dette skal lige svitses et par minutter, så alt fedtet trænger ind. Derefter tilsætter du hvidvinen lidt efter lidt, mens du konstant rører rundt og lader væsken trænge ind i risene (brug cirka mellem varme, ikke for lav). Derefter skal boullionen tilsættes lidt efter lidt, husk at rør rundt så det ikke brænder på. Champignonen og squashen skal tilsættes mod slut, så det ikke bliver alt for gummi agtigt.

Til sidst skal du bare gå amok med parmesan osten (helst en frisk/hel du selv skal rive, det smager altså bedst) og smag til, det hele kommer an på smag. Vi putter virkelig meget i 🙂 Retten er færdig når den er cremet, og risene ikke er for bløde men en smule al dente. Top retten med lidt frisk persille.

Buon appetito!