ANNE BECH – GULERODSMUFFINS

in Food, 21. oktober 2016

Kære læsere.

Hvis I har fulgt med på snapchat (isabellaskou), ved nogen af jer måske, at K og jeg er begyndt på “Fit på 100 dage med Anne bech”. Der var en del grunde til dette, til dels var det for at blive bryllupsklar, men også for at komme ind i en sund rytme. Som så mange andre, sætter alt det lækre, som kartofler og brød, sig på min mave og giver tit en tung og oppustet fornemmelse. Jeg ønsker overhovedet ikke at tabe mig voldsomt meget, men bare lige et par kilo også fordele resten rundt, på en bedre måde. Det samme gælder for K. Jeg er mega glad for, at han ville med på dette, da jeg simpelhent ikke kunne have gjort det alene. Vi er ikke gået all in, så jeg spiser stadig frugt og får skyr til morgenmad. Vi gik igang d. 1 oktober, men vi kan allerede nu, mærke resultater. Det er rigtig hårdt, men bogen er mega god og holder en motiveret med gode pep talks og lækre opskrifter. Derudover på man gå i “kagedåsen”, en gang i uge, selvfølgelig med Anne Bech venlige kageopskrifter 🙂

En god del i kuren er også, at man i ny og næ da godt må få et stykke fødselsdagskage (cheat day hell yeah), men vi ville dog i forbindelse med K’s fødselsdag, gerne prøve en af Anne Bechs opskrifter fra “kagedåsen”. Det blev gulerodsmuffins og kokostoppe (skal nok komme en opskrift i et andet indlæg).

I gulerodsmuffins valgte vi at lave nogen med “daddel topping” og nogen andre hvor vi tilføjede philadelphia (så disse havde også daddel i toppingen)

DSC_1006

Du skal bruge:

6 store skrællede gulerødder
2 æbler
2 store modne bananer
2 spsk. skyr
1 æg
2 æggehvider
3 store hakkede dadler
DET TØRRE
100 g mandler
50 g kokosmel
50 g rismel (eller havregryn, som vi brugte)
20 g pulveriserede psylliumfrøskaller (fra HUSK®)
2 spsk. kanel (jeg puttede meget mere i)
½ tsk. kardemomme
½ tsk. nellike
½ tsk. vaniljepulver  (eller vaniljesukker)
1 knsp. salt
Derudover tilføjede jeg selv 2 spsk sukrin, da jeg ellers synes de bliver meeget sunde 😉
TOPPING – DADDEL
2 spsk. smeltet kokosolie
3 dl kokosmel
2 spsk. blødt smør
1 knsp. salt
10 dadler
1 dl vand

TOPPING – PHILEDELHIA 

3 dl kokosmel
En halv pakke philedelphia
1 knsp. salt
4 dadler
Skær gulerødder, æbler og bananer i mindre stykker, og kom dem i en skål. Tilsæt skyr, hakkede dadler og æg, og blend det hele sammen med en stavblender. Bland alle de tørre ingredienser til din gulerodskage sammen i en anden skål. Derefter hælder man de tørre ingredienser i skålen med de våde, lidt ad gangen, mens du blender videre med stavblenderen.
Put derefter dem i muffinsforme, eller i en springform, hvis du heller bare vil lave en gulerodskage. Bag din gulerodskage midt i ovnen i 35-40 minutter ved 160°. Topping:
Blend dadler og vand, til det får konsistens som sirup, og rør resten af ingredienserne i.
Tag den færdigbagte gulerodskage ud af ovnen, og lad den køle af på en rist, så den ikke bliver våd. Jeg vil anbefale at putte dem i køleskabet, da jeg synes de var mere faste dagen efter og meget nemmere at få ud af formen.. Slut af med at smøre toppingen på.
Top det med et brombær, det ser så fint ud, og passer godt til kagen 🙂